Winsum is zoals u misschien wel weet verkozen door de ANWB tot het mooiste dorp van Nederland! U vind in Winsum prachtige fiets en wandel routes en u kunt ook met een kano of boot door het Hoge land varen. Daarnaast loopt het bekende Pieterpad natuurlijk ook door Winsum. Onze B&B is dus ook een prima uitvalsbasis voor als u het Pieterpad aan het lopen bent.


B&B de slaapmuts is centraal gelegen. Zo is er een goede openbare verbinding naar de stad Groningen maar bijvoorbeeld ook naar Lauwersoog waar je op de boot kunt stappen naar het prachtige Schiermonnikoog! Ga je liever met de auto? Beide zijn ongeveer 20 auto minuten rijden vanaf Winsum.

Onze winkel met daarboven B&B de Slaapmuts

In Winsum zelf is ook genoeg te beleven. Winsum heeft een leuk uitgaansleven, kroegen en verrassende eetcafe’s en restaurants op loopafstand vanaf onze B&B.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt:

Zeehondencentrum Pieterburen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen is een opvangcentrum voor zeehonden in Nederland. Het Zeehondencentrum is vlakbij en zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen.

Noordpolderzijl

Het noordelijkste stukje vaste land met het kleinste haventje van Nederland. Met helder weer kun je over het wad kijken en in de verte de waddeneilanden Schiermonnikoog, Rottumeroog, Rottumerplaat en het Duitse Borkum zien.

Lauwersoog

Hou je van rust en een mooie wandeling of mountainbiken? Dan is nationaal park Lauwersmeer echt een aanrader! Er zijn diverse fiets en wandelroutes en ook een mountainbike route. Tevens kun je een lekker visje eten in een van de restaurants en met de boot naar Schiermonnikoog.

Groningen stad

Er gaat niets boven Groningen wordt er wel gezegd! De stad Groningen is zeker een bezoekje waard. Zo is er een aantal dagen in de week een (grote) warenmarkt op de grote markt of de vismarkt. Kun je heerlijk winkelen in de Herestraat, lekker eten of een terrasje pakken bij een van de vele restaurants! En er is natuurlijk ook nog de Martinitoren. Vanaf Winsum is de stad prima bereikbaar met de bus, trein of auto. Het is ongeveer 20 minuten rijden.

Er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden en activiteiten te doen in Winsum en haar omgeving. Kijk hiervoor ook eens op https://waddenland.groningen.nl/nl